24 marts 2021/UPDATE

Jeg holder forsat "som udgangs punkt" lukket for personlig fremmøde, indtil der er mere sikre og stabile vilkår i samfundet ang Corona smitte og vaccination.

Når jeg skriver "som udgangspunkt",  at jeg holder lukket, så er det fordi jeg har enkelte klienter, som er kommet igennem lang tid, som jeg både har tlf samtaler med og enkelte kommer med personligt fremmøde - med en negativ corona test, som er under 72 timer.

Jeg arbejder på at få igang sat et online video system, sådan at jeg kan afholde online sessioner. Jeg er ikke i tvivl om at det er vejen frem inden for denne branche, og der er mange potentielle systemer på markedet, som jeg bare har manglet tid til at sætte mig ind i.

Tiden har været begrænset fordi vi har flyttet 1/2 og samtidig har jeg selvfølgelig passet mit arbejde som sygeplejerske i psykiatrien i Slagelse.

Hvis du er intersseret i en video session, så må du gerne skrive til mig, fordi jeg får brug for at øve mig i at bruge systemet og vil derfor inden for de nærmeste uger tilbyde nogle videosessioner til "øvepris" = 400 kr for 75 min.

Det bliver formentlig i uge 15 & 16.

Hvis du skriver til mig, så skriv på kontakt formularen her på siden, da jeg pt ikke er akiv bruger på min online booking.

Kærlig hilsen

Birgitte Senning

 

 

 

 

 

 

2021

1 februar 2021 flytter vi fra Enggårdsvej i Ubby til Hørkærhaven i Ubby. Det betyder også at min lille praksis skifter adresse. Mere om det senere.

Med Corona situationen er der mange begrænsninger ifht hvad jeg må holde åbent for. Den del af mit arbejde, som hører ind under sundheds samtaler, er forsat åbent for klienter, men alle skal besvare spørgsmål om evt symptomer og potentiel smitte risiko, før vi booker en tid.

Som sundheds personale og ansat på et af regions sygehus, så ser jeg frem til at blive tilbudt corona vaccinationen. Jeg er ikke i tvivl om jeg tør/kan/ vil tage i mod denne. Det er kun noget jeg ser frem til :-)

Det er også muligt at booke samtaler over video - jeg bruger systemet Whereby  som fungerer upåklageligt, og gør det muligt at sidde hjemme i sin stue i sikkerhed og have en session.

Hvis du/I ønsker at booke en video session, så foregår det ved at jeg sender et link, som du logger ind på- på aftalte tidspunkt.

Vi kan se hinanden på skræmen og kvalitet på lyd og billeder fungerer perfekt.

Indtil da ønsker jeg et rigtig godt nytår og "pas på dig selv og dine" i denne usikre pandemi tid <3 

Kærlig hilsen

Birgitte 

 

Efteråret 2020 - Opdatering over Corona og de vilkår vi har tilpasset os.

Nu har vi alle været i Corona helvede og med Corona restiktioner i over et halvt år.

Det hænger os langt ud af halsen, og vi er trætte af restiktioner, begrænsninger, en hverdag med mundbind, håndsprit, afstand, og langt færre oplevelser og bevægelsesgrihed end vi plejer at have.

Vi ER trætte - og vi kigger alle sammen efter lyset for enden af tunnelen!

På min arbejdsplads som sygeplejerske, på Psykiatrisk Akut Modtagelse er hverdagen også forandret. Vi har mundbind eller visir på ved alle møder med patienter, vi Corona poder hver dag og prøver at holde afstand, over for mennesker som er psykisk såbare og i krise.

For mit eget vedkommende har jeg accepterret vilkårene.

Jeg lader mig Corona teste ca hver 2 uge, og det er blevet en rutine med afstand, håndsprit, håndvaske og skifte tøj flere gange om dagen, hvis jeg har været i nærheden af potentielle smittede.

For vores private vedkommende, har Corona betydet, at vi ikke har kunnet rejse til vores hus i Spanien i 1 år nu! 5 planlagte rejser hen over 2020 er aflyst. Pengene fra flyrejser står i det uvisse i cashpoints hos Norwegian! Vi har ingen anelse om hvordan og hvornår vi får mulighed for at besøge vores elskede hus igen.

Men det er et vikår! Vi kan ikke ændre på det! Så vi har valgt at glæde os vildt meget til vi kan komme afsted igen - fremfor at gå og ærge os over begrænsningen og savnet.

Som en positiv oplevelse, er der kommet et barnebarn til verden, og glæden og kærligheden til det nyfødte barn, kan godt  sætte Corona frustrationerne i perspektiv - livet går videre og vi må prøve at fokusere på det gode og det dejlige som også er i livet <3 

En anden positiv ting, er at vi for første gang i årevis- har haft en sommer hjemme i DK. Det har for os betydet, at vi har fået malet, ordnet have, lavet diverse mangler på huset og ikke mindst sat det til salg :-)

At blive groundet hjemme - ufrivilligt i en længrevarende periode, har medført at der har været tid til at reflektere over livet og fremtiden :-)

At være taknemmelig for familie, venner og dejlige kollegaer, som holder humøret oppe.

Bagsiden af det hele møder jeg i min klinik med langt flere stressede - Corona situationen sætter pres på børne familierne og flere har arbejdes forhold, som er meget uhensigtsmæssige.

Ikke alle familier nyder at gå op og ned af hinanden 24/7 og med børn som i perioder er hjemsendte, selvisolation og det kæmpe arbejde, der er i at være støtte for sine ældre forældre, afsavn for legekamerater, aflyste barnedåb, aflyste konfirmationer, bryllup som blev til en udendørs have begivenhed - er med til at sætte stres og pres på familierne og de enkelte personer.

Vi har selv mistet min svigerfra til Corona i marts måned- så vi har mærket alvoren i dette.

Jeg har også bemærket at der er meget forkellige vilkår for os her i DK. Nogle arbejder hjemmefra, og er nærmest uden for smitte risiko. Andre - mig selv incl som arbejder som sygeplejerske på et hospital - i en skadestue må deale med angsten for Corona dagligt. Både mine voksne børn og svigerbørn er på arbejdet og møder Corona nærmest dagligt. Ikke mindst min svigersøn som kører ambulance.

Jeg er selv opvokset som datter af en minkavler - det har været min fars erhver igennem min barndom og ungdom. Så det påvirker mig meget, at der er politisk kaos omkring aflvining af raske mink og jeg ved, hvad det betyder for de familier, som har mink avl som deres livsværk og eneste erhverv.

Gudskelov så er der et lille spinkelt lys for enden af tunellen - kommer der en vaccine i 2021 - det ser vi alle sammen frem til!

Jeg holder forsat åbent for klienter - men jeg holder også fast i alle givne anbefalinger omkring sikkerhed ifht Corona.

Mine tider er pt begrænset, dels pga jeg arbejder en del på mit dejlige arbejde og jeg er også lidt i "farmor barsel mood"

Hvis du har brug for en tid, så er du altid velkommen til at kontakte mig - meget gerne på SMS. Så kommer der hurtigst svar. Når jeg er på arbejde, kan jeg ikke overholde hurtige svar tider på mail, men jeg læser SMS.

Du er velkommen til at kontakte mig for spørgsmål ifht Corona og få en dialog før du bestiller tid hos mig.

Pas på jer <3 

Kærlig hilsen 

Birgitte Senning

Om at arbejde i Corona tiden

Som hos alle jer andre, så fik jeg også en helt ny hverdag, da Corona blev en del af vores hverdag.

For mit vedkommende, så var jeg lige startet i et nyt job som sygeplejerske i psykiatrisk akut modtagelse på Slagelse sygehus. Et er at være nyansat i en ny funktion, et andet er at skulle lære nye kollegaer, nyt speciale og samtidig kunne navigere under de ændrede vilkår, som der naturligvis følger med, når man arbejder inden for Sundheds sektoren i en akut funktion.

Nemmere blev det ikke for mig, da jeg selv falder ind under den gruppe, af personer, som er i risiko, for at få et svært forløb ved evt Corona smitte.

Heldigvis har jeg en arbejds plads, hvor det har været muligt, at jeg har kunnet forsætte med at arbejde på vilkår, som ikke udsætter mig for større smitterisiko. Som ugerne er gået, er jeg selv blevet fortrolig med, at, følge alle retnings linjer for at minimere smitte risiko. 

Det har på mange måder været godt, at kunne forsætte sit arbejde og sin hverdag, med omgang med kollegaer, gode samtaler, fælleskab og høj faglighed <3 

Det har været lidt større udfordring i, at kunne forsætte med at praktisere psykoterapi & parterapi. 

Jeg har holdt lukket i klinikken de sidste mange uger, da mit klinik lokale, ikke vil kunne leve op til de krav og standarder, der er anvist for afstand og antal m2.

Jeg har afholdt et par enkelte sessioner i det store møde lokale, som er til rådighed, - det har faktisk fungeret helt fint, selvom man lige skal vænne sig til en stor afstand - hvor vi sidder ved hver sin bordende i et stort lokale.

Fremover vil det være den måde, der kan afholdes psykoterapi og parterapi med fremmøde.

Jeg ved godt, at enkelte psykoterapeuter og parterapeuter, forsat praktiserer som vanlig, men som sygeplejerske og sundhedsfagligt uddannet, så er det min intention at følge ALLE anvisninger og restiktioner, uden at begynde at gradbøje regler og opfinde mine egne <3

På baggrund af de nuværende restriktioner og heraf at mit nuværende lokale, ikke har den rette størrelse, så over vejer jeg lige nu, at flytte min praksis tilbage til mit eget hjem.

Vi har en stor lys kælder, som jeg er ved at se på indretnings muligheder i og selvom jeg ikke vil kunne matche Sukkerfabrikkens skønne lokaler og den komfort der følger med, så er jeg sikker på, at jeg får skabt nogle gode rammer snarest :-)

På mange måder så får man i denne Corona tid, øje på livets mange modsætninger og hvor skønt et liv og land vi lever i :-)

Ugen før Corona for alvor blev et livs vilkår for os dansker, fik jeg den glædelige nyhed, at der er et barnebarn på vej <3

Samtidig er vi også en af de familier, som har mistet til Corona virus, da min svigerfar pludselig døde for en uge siden,udelukkende som følge af Corona smitte. 

I min familie er vi alle på arbejde og har været hele vejen igennem Corona tiden. Min mand arbejder i Forsvaret og har ikke været hjemsendt. Min svigersøn er ambulance behandler i København, og er nok den som er tættest på Corona af os alle. Min søn og svigerdatter er begge på arbejde på bosted.

Jeg er sikker på at dette er en af grundene til, at jeg selv tager alle restriktioner og anvisninger helt bogstaveligt, for at passe på mig selv, min familie, mine kollegaer, patienter og selvfølgelig klienter <3

Jeg holder åbent for psykoterapi og parterapi 1 dag pr uge pt.

Jeg har på forsiden beskrevet hvilke forbehold jeg tager og hvilke forbehold at du/I skal tage før I bestiller tid. Følger vi alle anvisninger 100%, så er vi sikre og skal ikke frygte at Corona bliver en del af vores møde <3

Pas godt på jer selv

Kærlig hilsen

Birgitte

 

 

 

 

Kan alle få hjælp ved parterapi og kan jeg hjælpe alle ?

Jeg oplever jævnligt, at par søger professionel hjælp hos parterapeut, når den ene part har sagt, at denne ikke ønsker at forsætte forholdet og ønsker skilsmisse.

Så at sige i 11 time - nærmest lidt senere....

Det er en meget vanskelig situation for parret - men også for parterapeuten, for hvis der skal komme positiv parforholds udvikling ud af samtalerne, så skal der være en åbenhed, for at kigge på situationen med nye øjne, samt en vilje til at sætte sig selv i parantes - og lytte til den anden også.

Som parterapeut kommer man til at  fungere som konflikt mægler, i stedet for at være terapeut på en udviklings proces for parret.

Mit aller bedste råd til pa,r som overvejer at kontakte en parterapeut, - er at I skal spørge jer selv, om I er åbne for en mulig forandring?

Er I åbne for at stille en evt konflikt lidt til side, og istedet for kigge på jeres muligheder, ønsker, ressourcer og potentiale for et stærkt parforhold?

Hvis I er meget konflikt ramte i jeres forhold, og jeres relation er skilsmisse truet,-  så vil jeg anbefale, at I bestiller en tid til jer hver især individuelt først, og så efterfølgende en fælles tid. 

På den måde får jeres parterapeut en mulighed for, at høre jeres individuelle historier og finde frem til bagved liggende temaer og mønstre, før den fælles session.

Ikke mindst kan I hver i sær blive forberedt på at sætte konflikten lidt til side, og istedet for kigge på jeres mønster, kommunikation, hverdagens udfordringer, stress faktorer og forskellige værdier osv osv 🌟

Er I i tvivl om hvad der er det rigtige for lige netop jeres situation,  så skriv til mig på mail eller via kontakt formularen, så skal jeg give jer min vurdering af ,hvordan vi/ I griber det bedst muligt an.

Jeg svarer altid hurtigst muligt og altid inden for samme døgn, med mindre andet er oplyst på min hjemmeside🌸

 

 

 

 

 

PREP kursus udbydes på Vestsjælland v/Kalundborg & Slagelse

Kommunikation er omdrejnings punktet

For at kunne forstå hinanden, er det nødvendigt at kunne snakke sammen. Det lyder umiddelbart meget enkelt, men for mange par er det ikke så nemt. Rigtig mange knokler med at kunne forstå hinanden og møde hinanden i de svære samtaler og diskussioner.

Igennem PREP metoderne, vil I blive introduceret for et unikt samtale værktøj og det vi kalder Ø metaforen.

I parterapien kan i lære at:

 • Kommunikere på en hensigtsmæssig måde
 • Vigtigheden af at sætte tid af til at pleje forholdet, - ikke mindst til glæde for børnene.
 • At kærligheden er en foranderlig størrelse,som kan vokse og trives - og som kan visne og dø, hvis ikke man passer på den.
 • At I kan blive klogere på relationer og parforholdet, da det er et område som der forskes i.

PREP kursus udbydes blandt andet igennem flere kommuner, Statsforvaltningen og Forsvaret til deres veteraner og soldater som udsendes.

Jeg har implementeret de gode øvelser og elementer fra PREP kurset og tilbyder par i parterapi, de gode og veldokumenterede værktøjer- både som øvelser og som undervisning i sessionerne.

 

PREP kursus udbydes på Vestsjælland v/Kalundborg & Slagelse

PREP kursus og undervisning til engagerede par på Vestsjælland

21 november 2019, afsluttede jeg kursus hos Center For Familieudvikling er nu certificeret PREP underviser på konceptet PREP.

PREP kan oversættes til Praktiske redskaber for Engagerede Par.

Kort fortalt, så er PREP konceptet, et pædagogisk kursus for par,som gerne vil lære at forstå og blive bedre til at  styrke parforholdet igennem praksis nære øvelser og viden.

Emnerne er:

 • Relationer,
 • Kommunikation
 • Intimitet
 • Tryghed 
 • Sex & Intimitet
 • Kommunikations udfordringer
 • Problemløsning
 • Kærlighed og tilknytning

Jeg er meget begejstret over at kunne tage de fantastiske værktøjer og øvelser i brug i min praksis og vil bruge både øvelserne og undervisning i de konkrete emner til par som jeg møder i min praksis.

PREP konceptet bygger på viden, teorier og metoder fra blandt andet John Gotmann, Gottman institute, som er en af de førende inden for par udvikling. I danmark har blandt andet Århus universitet haft studier på par som holder sammen trods udfordringer , og metoderne er udarbejdet fra de studier som viser, hvad og hvordan par kan lykkes med at bevare den gode og sunde relation, trods de udfordringer, som alle par møder igennem et livsforløb.

Om parforholdet

 

 

Den travle børnefamilie er et tema som jeg ofte møder i mine sessioner med par. Travlhed, dine, mine & vores børn. Fuldtidsjob, stress, familie, fritid, skole møder osv er hverdagen i mange familier.

 

Parforholdet - tiden til hinanden - tiden til sig selv - tiden til bare at være og tænke tanker er prioriteret aller lavest.. Struktur, samarbejde, planlægning, logistik, disponering, prioritering forsvinder i hverdagens travlhed og for mange betyder det at man ikke får afstemt forventninger, man går forbi hinanden, man bliver irriteret over at partneren ikke er tilstede når der er behov for det, at samarbejdet ikke fungerer, at man ikke får snakket sammen om hvordan man har det osv - stress, irritation og tilbagetrækning er et meget realistisk resultat!

 

Nogle af mine aller første redskaber jeg præsenterer mine par for er:
1. Ydre stress faktorer skal identificeres og gøres synlige
2. Ugentlig planlægnings møde, hvor man gennemgår den kommende uge, - både med mad, indkøb, omkring børnene, arbejdstider, individuelle aftaler og fælles aftaler
3. Gode hverdags vaner og ritualer, herunder blandt andet at man gør til en fast vane at man mindst en gang om dagen, sætter sig og får snakket om hvordan dagen er gået og spurgt ind til hinanden.
4. Effektivisering - er der nogle opgaver i og omkring hjemmet som kan gøres nemmere - er der råd til at købe sig til hjælp eller er der familie der villigt stiller sig til rådighed?
5. Er der stress inde over, så er det særdeles vigtigt, at få dette i tale sat og få kigget på stress reducering.
6. Fokus på kommunikations formen, - lytter parret til hinanden eller snakker de forbi hinanden!

Listen er lang - der er mange vigtige områder omkring parterapien og forandringer tager tid.


Der vil næste altid komme modstand på når, der skal ændres på metoder, mønstre og "plejer"


Hos mange er der en ophobet langvarig vrede/frustration/bitterhed/ tilbage trækning - som ikke lige forløser sig ved den første session, - forløsningen vil komme igennem indarbejdningen af nye vaner og vedholden hed.

 

Hermed også sagt at det ikke er et "kvik fix" at gå til en parterapeut.
Det tager tid at få snakket de mange relevante emner igennem, og få dette integreret i sin hverdag.

 

Der er også ny viden som skal indhentes om parforholdet. Det kan man sagtens selv gøre ved at læse bøger om parforhold, følge nogle professionelle aktører på markedet og dele dette med sin partner.

 

Litteratur jeg kan anbefale:
"Pas på Parforholdet" af Mattias Stølen Due
Websexolog Maj Wisman har mange online kurser og artikler hun udbyder på hendes hjemmeside, som også er top profesionelt.
Center for Familie udvikling har mange gode videoer uploadet på You Tube 


PREP kurser udbydes igennem Center for Familie udvikling, - det er undervisning til par og parforholdet. Bygget på teorier, studier og metoder, som er videnskabeligt beskrevet - at det virker!
( Det er dette forløb jeg bliver certificeret til at udbyde i november )

Parforholdet og hjemmet er SÅÅ vigtigt - det er vores base, det er vores hjem, det er vores ståsted, det er der vi skal lægge vores energi og prioritering - så ofte det overhovedet kan lade sig gøre! Fungerer dette ikke, så fungerer vi heller ikke i vores andre roller og funktioner.

 

Ha`en skønt og dejlig efterårs ferie og giv jer tid til hinanden :-)

Lidt nyt fra mig

 

Jeg er netop kommet hjem fra 3 ugers skøn ferie i vores hus, som ligger 60 km øst for Malaga i Syd Spanien.

Vores hus er ikke blot et tilfældigt hus, det er nærmest mit barndomshjem, da jeg kun var 17 år da mine forældre forlod Danmark og valgte at flytte til Spanien for at starte et helt nyt liv op. Da mine forældre nu ikke er her længere, har jeg arvet huset i Spanien og har valgt at beholde det, så vidt det er muligt for os.

Vores hus er en gammel olivenmølle og den har mange hundrede år på historien. 

Du kan se mere om vores dejlige hus her, hvis du er nysgerrig efter det :-)

https://www.facebook.com/MolinoPerez.Torrox/

Jeg besøgte Spanien første gang den sommer jeg blev student- tilbage i 1980. Jeg faldt pladask for det skønne land og har følt mig hjemme der altid. Jeg har været i Spanien ved hver en lejlighed igennem de sidste 37 år, og det er stadig mit andet hjem - jeg tænker at det vil være sådan altid <3 

Tilbage til Danmark en smuk lørdag med solskin d. 21 september, og jeg har glædet mig meget til at komme hjem og tilbage på mit arbejde. Både til mit arbejde på EUCNVS som mentor for unge voksne med uddannelsesmæssige såvel personlige udfordringer - og til at jeg i denne uge skal have indrettet mit nye klinik lokale på den gamle sukkerfarbrik i Gørlev.

Jeg glæder mig vildt meget til at kunne byde mine klienter inden for i de vildt smukke og unikke lokaler der er på sukkerfabrikkens store gamle kontorbygning.

Det bliver helt specielt <3

Jeg har super travlt i min praksis med mange klienter, og det betyder også at jeg skal være 100% skrarp og fagligt opdateret på alle områder. 

Jeg har derfor tilmeldt mig uddannelse og certifisering i PREP uddannelsen igennem Center for Familieudvikling, som jeg deltager i og afslutter i december måned i år :-)

PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program – eller lidt frit oversat: ’Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold’. PREP er et voksenpædagogisk kursus, der kan styrke kommunikationen og forebygge konflikter. Det henvender sig til et bredt udsnit af befolkningen og alle aldersgrupper, og er et undervisningstilbud, der ikke skal forveksles med parterapi.

Læs mere her:

https://www.familieudvikling.dk/uddannelse-i-arbejdet-med-par/certificering-i-afholdelse-af-parkurser-prep/

De allerbedste efterårs hilsner

Birgitte Senning

 

 

Din psykoterapeut & parterapeut på Vestsjælland Din psykoterapeut & parterapeut på Vestsjælland

1. oktober flytter min klinik til Gørlev

 

Jeg har lejet mig ind i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev, som nu er omdannet til et kontorhotel.

I flere år har bygningerne været kontor for Kalundborg Kommune, men nu bliver det et sted hvor firmaer kan leje sig ind og have kontor og lokaler.

Bygningen er super smuk, stedet er virklig en oplevelse værd at besøge.

Mit lokale ligger i stueplan med udsigt fra 3 store smukke vinduer.

Lokalet ligger også i et stille hjørne kort fra indgangen, så det bliver nemt at finde mig.

Der vil være ventepladser, adgang til toiletter mm

Jeg glæder mig til at åben dørene i Gørlevog ikke mindst til at få indrettet  mit lokale, så det bliver en oplevelse visuelt at komme hos mig.

7 september er der åbent hus på Den Gamle Sukkerfabrik, så alle har en mulgihed for at komme ind og få en rundvisning.

Billederne efterfølgende viser hvordan mit lokale ser ud nu - jeg glæder mig til at kunne vise hvordan det kommer til at se ud 1. oktober.

Med flytningen vil der fremover være flere eftermiddags og weekend tider :-)

Kærlig hilsen

Birgitte

Flytte tanker ...14 august 2019

 

Jeg går lige nu og overvejer om jeg skal flytte - ikke på det private område :-)

Men om jeg skal flytte min klinik til nye og meget særprægede og smukke lokaler på "Den gamle sukkerfabrik i Gørlev "

Link hertil:

https://www.facebook.com/dengamlesukkerfabrikaps/

På mandag d. 19 skal jeg ned og se lokalerne og mærke om jeg kan se mig selv og min terapi i disse omgivelser og lokaler :-)

Jeg tænker at ved at flytte min klinik fra Ubby til Gørlev, vil jeg komme til at ligge mere centralt for Slagelse, Sorø og tæt på hovedvejen også.

Opdatering følger , når jeg har besluttet mig :-)

Der sker altid noget hos mig :-)

Nyt job, nyt terapi lokale og snart en tur til vores hus i Spanien!
Hvis du kender mig, så ved du at jeg ikke er en person som står stille ret lang tid af gangen. Jeg kan godt lide en afvekslende hverdag, med nye tanker og løbende udvikling. Min hverdag skal helst bestå af en passende balance imellem afvekslende opgaver, projekter og tid til mig selv og min familie og veninder.

Specielt vil de kommende måneder bliver fulde af nye udfordringer og spændende tiltag. 

1. Jeg har bestilt nye møbler til mit terapi lokale, som kommer 22 januar <3 Det betyder at jeg får nogle skønne feminine møbler og et endnu mere indbydende arbejdsværelse. Det betyder meget for mig, at der er den rette stemning i mit terapi lokale, hvor mine klienter kan føle sig godt tilpas og kan nyde en rar og rolig energi! Jeg har også bestilt nye møbler til vores spisestue, hvilket har været på planen i flere år - man må sige at det har været en lang landing :-) Så på tirsdag d. 22 skal der indrettes og gøres klar!

2. Jeg starter på EUCNVS i Kalundborg igen - igen på torsdag d. 24 januar, som uddannelseskonsulent og mentor:-)  Min opgave er at afholde ugentlige mentor samtaler mhp afklaring af job & uddannelse, for unge mellem 18 -29 år, som er klar eller næsten klar til uddannelse. Jeg har løbende været tilknyttet EUCNVS siden 2014, og jeg elsker at komme på Allikelund, hvor dette tilbud hører til. Det passer perfekt sammen med min terapi/klienter, da jeg stort set selv tilrettelægger mine timer. Derfor er der selvfølgelig masser af ledige tider i min praksis.

3. Jeg har meget længe gået og tænkt på, at jeg gerne vil lære mere om psykiatrien. I min praksis såvel som i mine øvrige arbejdsopgaver, møder jeg ofte mennesker, som er ramt at krise, stress, depression, angst, ADHD mm eller som har haft svære opvækstvilkår, der præger og begrænser voksenlivet. Grænsen mellem hvad der er psykiatri og hvad der er psykoterapi er tynd og kræver, at man har special kundskab og en rigtig god erfaring med sig for t kunne navigere i det. Jeg arbejder sammen med læger såvel som Jocenter og sagsbehandler nuværende. For at gøre en lang historie kort, så har jeg søgt ind i psykiatrien på Slagelse Sygehus, og jeg skal starte som psykiatri sygeplejerske 1 april <3 Jeg er ansat på deltid, sådan at jeg forsat har rigtig god tid til mine egne klienter. De mennesker som jeg har mødt ved samtaler og besøg på afdelingen, har gjort et stort positivt indtryk på mig - og jeg glæder mig MEGET til at blive en dygtigere sygeplejerske og selvfølgelig også blive endnu mere skarp på metoder og tilgange til at arbejde med klienter, som rækker ud efter hjælp og støtte <3

4.Ikke mindst så er jeg ved at finde plads i kalenderen til at vi kan komme en tur til Malaga, hvor vi skal ned og gøre vores hus klart til udlejning dette år:-)Det er muligt at se vores skønne hus her ved at følge linket. Vi lejer huset ud nogle gange om året, og skulle du være fristet, så er du velkommen til at kontakte mig ang det også :-)

https://www.facebook.com/MolinoPerez.Torrox/

Med ønsket om en skøn dag til dig <3 

 

Om personlig udvikling
Personlig udvikling handler om at udnytte de ressourcer vi har til rådighed, men som nogen gange kan være svære at få øje på. Det gælder i såvel arbejdsmæssig som privat sammenhæng. Det gør at vi nogen gange gør livet sværere for os selv end nødvendigt er. Det handler om at være bevidst om hvad vi gør og IKKE gør – herefter at tage et valg om, hvordan det skal være fremover.

Det er muligt at få indflydelse på sit eget liv og dermed sin livskvalitet

De små bump i hverdagen

Kender du en eller flere af følgende situationer:

Dine grænser gang på gang bliver overskredet
Du går på kompromis med dig selv og dine værdier for at please andre
Du holder dig tilbage, fordi du ikke har tillid til, at du har kompetencerne
Du føler gang på gang, at du ikke er god nok
Den ene dag tager den anden og pludselig kan du ikke huske hvad du har brugt din tid på
Tilfældighederne råder i dit liv og du føler ikke selv du har styringen
Du venter du på at nogle giver dig det du har brug for i stedet for selv at tage ansvar for at skaffe det
Etc.
Så har du det som masser af andre normale mennesker. Men sådan behøver det ikke være.

Lær at sige fra og blive mere tilfreds – i stedet for altid at please andre

Selvværd handler bl.a. om at kunne dække sine egne behov, førend man stiller sig til rådighed for andre. Når man stiller sig til rådighed for andre, førend man har dækket egne behov, går man på kompromis med sig selv, og utilfredsheden melder sin ankomst, samtidig med at selvrespekten falder. Konsekvensen er, at det går ud over selvværdet. Den gode nyhed er, at det også forholder sig omvendt. Hvis du dækker dine behov, markerer dine grænser og siger fra, så kommer tilfredshed, selvrespekt og selvværd.

Opbyg din selvtillid – du kræver at du tør slække på kontrollen

Selvtillid handler bl.a. om at have tillid til at man kan mestre en konkret opgave og om at have tillid til sin egen dømmekraft. Hvis du ønsker mere selvtillid er det vigtigt at være opmærksom på, at det kræver en ting – at du tør slække på kontrollen. Det handler om at turde nyt, træne og få erfaring. Tør du ikke være med den usikkerhed og angst, der er forbundet med at slippe kontrollen og lære nyt, så opbygger du ikke selvtillid.

Lev efter dine egne værdier og forventninger – du kender alligevel ikke de andres

At kunne sige hvad man mener, uden at være bange for hvad andre tænker skaber selvaccept. Som mennesker kan vi være indre styret, dvs. være styret af hvad jeg selv mener, tænker og tror. Vi kan også være ydre styret, dvs. være styret af, hvad vi tror andre mener, tænker og tror. Jo mere ydre styret, jo mere er vi styret af, at vi ikke føler os gode nok. Jo mere indre styring, jo mere selvaccept, dvs. jeg er god nok, som jeg er.

Der rigtig mange, der lever efter hvad de tror andre mener, tænker og tror. Det er ikke verdens nemmeste måde at leve på, for vi ved i virkeligheden ikke hvad andre mener, tænker og tror, selvom vi tror vi ved det og gør os en masse tanker om det.

Vi fortolker (han er nok vred nu, hun kan ikke lide det jeg gør etc.). Men når vi fortolker er der stor risiko for, at vi tager fejl. Nogen gange kan vi oven i købet i bedste intentioner komme til at følge en gammel dame over gaden, som ikke skulle over.

Faktum er, at jo mere ydre styret vi er, jo mere baserer vi vores liv på hvad vi tror andre mener, tænker og tror, selvom vi ikke ved det. Det skaber utryghed og misforståelser og følelsen af ikke at være god nok vil tage over.

Det er langt nemmere at tager udgangspunkt i hvad vi selv mener, tænker og tror. Det skaber selvaccept og følelsen af at være god nok.

Få indflydelse i dit eget liv
Hvis der er noget, som du ønsker skal være anderledes i dit liv, skal du tage ansvaret for at gøre det, der skal til for at det bliver anderledes og værre bevidst om at du har et valg. Det kan godt være, at det havde været mere fair at andre gav dig det, som du har brug for. Og det kan du principielt også godt vente på – udfordringen er at du højst sandsynligt kommer til at vente ret længe.

Pointen er, at vi har et valg – vi er bare ikke altid bevidste om det. Når vi tager ansvar for at vi har et valg, får vi indflydelse på vores eget liv. Hvis ikke vi vælger, er det i princippet også et valg. Vi gør os til et offer, og det er der ikke meget indflydelse og handling i.

Vi har som udgangspunkt modstand mod forandringer

Mennesket er designet til at have modstand og skepsis på forandringer. Det er et livsvilkår, og det ligger i vores biologi (se mere om biopsykologi). Angsten er således en del af dig, hvis du gerne vil udvikle dig og lære nyt!

En modstand er i virkeligheden en ubevidst, genial evne, der skal sikre at vi undgår at gentage dårlige erfaringer. Det ubevidste styres ubevidst af en modvilje mod at tidligere fortrængte konflikter får adgang til bevidstheden

Det kan være hensigtsmæssigt i mange sammenhænge – f.eks. er det en god ide ikke at ligge hånden på en varm kogeplade, fordi vi har tidligere dårlig erfaring med, at så bliver vi forbrændte. I mange andre tilfælde er det ikke hensigtsmæssigt overhovedet, fordi vi kommer til at holde os tilbage fra noget, som vi ønsker og har brug for.

Når man ønsker at arbejde med sig selv, er det uundgåeligt at støde ind i modstand. Ofte er vi dog ikke bevidste om det, og fortsætter derfor med at gøre det vi plejer, selvom vi egentlig havde besluttet os for noget andet.

Første skridt til forandring er derfor:

Det første skridt til alt forandring er, at man bliver bevidst om at der ER ting som man ønsker at forandre, at der er ting som man KAN forandre, og der er ting som man VIL forandre! Den nemmeste del i processen er at starte med samtaler hos en dygtig terapeut & coach og få åbnet op for sin bevidsthed om, at der er muligheder og valg i så at sige alle livets situationer - den svære del er når man skal til at praktisere det hjemme og være vedholden omkring sine forandrings ønsker. 

Derfor er det en rigtig god investering, at man i et forandrings forløb kommer til løbende samtaler med sin terapeut, for at minde sig selv om den proces man rigtig gerne vil fastholde sig selv i. Af hjemme redskaber anbefaler jeg ofte , at man laver en slags dagbog til daglig refleksion eller man investerer i nogle af de fantastiske personlige kalender, der er på markedet til en god pris <3 

Her anbefaler jeg Sussanne Wexø`s : My Favorite Planner, som jeg selv elsker at bruge.

Jeg udlodder  denne skønne dagbog som adventsgave på min Facebook side, hvis du vil være med i konkurrencen, så kig ind på min Facebook side her <3

 

Stress angst depression og personlig udvikling

Figurer kan fint illustrere

Jeg bruger ofte disse små playmobil figurer til at illustrere de forskellige roller og former vi kan antage i vores liv. For mange giver det en rigtig god forståelse for hvor travlt vi har det - hvilke sider af som måske kan dominere og hvilke sider af os, som vi pakker væk og ikke viser ret meget - mulighederne er store og selvfølgelig individuelle.

Professionel markedsføring

Jeg er igang med at få opdateret min hjemmeside og min profil, så derfor har jeg alliere mig med et firma ES Productions, som i den kommende tid vil hjælpe mig med nye flotte billeder & små video`s til min hjemmeside, jeg glæder mig til at præsentere det i november :-) Billedet herunder, er fra et møde hvor vi planlagde processen :-)

Ugen der gik i klinikken ( uge 40/2018 )

Jeg har haft en travl uge i min klinik, hvilket jeg glæder mig rigtig meget over. Der er kommet nye klienter til , og der har været et gensyn med klienter som kommer fast hos mig, og har gjort det igennem flere år.

Ugens tema har for mig været med fokus på en særlig gruppe, som jeg har mødt ret ofte i mit virke som uddannelses konsulent. Nemlig unge/voksne, som har en særlig kreativ hjerne og en særlig høj IQ. For nogle er det ikke udelukkende en gave at være særlige begavet, fordi der også kan følge andre ting med. Dette kan være at tankerne aldrig står stille, at hjernen hele tiden leder efter problemer som den kan løse, hele tiden genererer nye ideer, får nye impulser skaber nye tanker. For nogle kan det også betyde, at de tilbage vendende daglige gøremål opleves som kedelige eller svære. Ikke sjældent kan der følge en social kejtethed med. Hvis man føler sig lidt anderledes og f.eks har svært ved at snakke med i small talk og lige falde ind i sociale sammenhænge, så kan det både for unge som voksne være svært at få sat ord på hvad det egentlig handler om, hvad er årsagen til at man ikke lige føler, at man passer ind i den brede mellemgruppe.

I terapien hjælper jeg med at få brudt problem følelsen op i forståelige elementer, og når tingene bliver klare og konkrete, så er det meget nemmere at forstå hvad det handler om  og hvordan man skal håndterre det.

Det særlige og det spændende, set fra terapeutens side er at alle mennesker er unikke og helt særlige, så selvom der er et gennemgående tema, så er del elementerne så forskellige og så personlige fra person til person. 

Det er hidtil altid lykkes at finde ind til essensen og finde den rette vej til forståelse og mestring, og det er en lige så stor glæde og tilfredshed for mig som for min klient.

De dage hvor der kommer de store forløsende indsigter, det er dage hvor jeg glæder mig rigtig meget over mit arbejde som psykoterapeut og coach. 

Namaste`

(Ordet Namaste stammer fra sanskrit og betyder “Jeg bøjer mig for dig” eller “Det guddommelige i mig, ærer det guddommelige i dig. Ordet bliver brugt som en respektfuld og kærlig gestus og for at sige tak. )

Om vores mørke og lyse sider


Der findes flere forskellige former for mørke, og helt sikkert en form for mørke der gør os rædselsslagne.
Der findes også et utroligt smukt mørke, som kan give os ro og der findes de mørke sider af livet, som vi kender som skyggesider.
Indenfor for psykologien støder vi meget ofte på begrebet skyggesider, som er sider af os mennesker, som vi måske ikke bryder os om, men som alligevel rummer utrolige gaver og frisættelse, hvis vi kaster lidt ekstra lys på dem.

Som mennesker har vi også en masse lyse sider, som vi gerne vil stå frem i, men vi har altså også nogle mere mørke sider, som også rummer en utrolig kraft.
Tænk bare på hvilken drivkraft der ligger i vores ego, eller den styrke der ligger i misundelse og begær.
Både ego, misundelse og begær peger jo i virkeligheden tilbage på underliggende ønsker om at blive set, elsket og anerkendt for det, som vi er. Det peger samtidig også henimod et ønske om noget, som vi ønsker os og længes efter…
På denne vis kan skyggerne fortælle os om noget af det, som vi virkelig burde tillade os selv at række ud efter.

I terapien kan vi arbejde med vores skygge sider på en nænsom og kærlig måde. Vi kan også arbejde med at få vores mørke sider til at snakke sammen med vores mere lyse sider.

Det handler om at vi er hele mennesker, vi er ikke enten pæne eller grimme, vi er ikke enten søde eller sure, glade eller kede af det osv - livet, sindet , mennesker indeholder det hele og intet er statisk. 

 

 

Når børn i Skilsmisseland bliver voksne

En stor del af mine klienter, har den fælles baggrund - at de er vokset op som skilsmissebørn. Det har mine egne nu voksne børn også. Ligeså mine svigerbørn. Når jeg kigger mig rundt i min omgangskreds, så er hovedparten også skilte. Skilsmisse er så almindeligt i dag, at det på mange måder betragtes som almindeligt. Blot et vilkår for et barns opvækst, som der ikke er overvejende fokus på.

Når jeg lytter til mine klienter i dag, så er der mange som fortæller at opvæksten som skilsmissebarn,  ikke har været helt uden omkostninger for deres dannelse, selvopfattelse og måde at forstå og fortolke sig selv på.

Uanset om en skilmsisse har været præget af forældrenes uenighed eller der har været en god forståelse og samarbejde om barnet, så giver opvæksten uden en` fast base og med begge forældre tilgængelig i hverdagen udfordringer senere i livet.

Nogle af de temaer som jeg taler med mine klienter om er f.eks at de har lært igennem livet, at tilpasse sig skiftende bopæl, skiftende voksnes holdninger, skiftende ferie kultur, skiftende regler og rammer, skiftende holdninger til skole/uddannelse/fritid/sociale relationer og familære relationer.

Mange børn, unge og voksne oplever langt op i voksen livet at de skal kunne tilpasse sig, sætte sig selv til side, være rummelige og imødekommende og kunne tune sig ind og ud af skiftende omgivelser og mennesker.

Det er på den ene side gode solide kompetencer at have med sig. På den anden side, så har mange af mine klienter rigtig svært ved at mærke deres egne behov, svært ved at vælge sig selv først og beslutte hvad der følels rigtigt for dem. 

De udfordringer kan nemt følge med ind i voksenlivet og ved etablering af sin egen familie. For nogle vil det give udfordringer ikke blot i familie og kæreste relationer, for andre også på arbejdet hvor det kan være et bagved liggende tema som genererer stress, depression mm

Når jeg i mine sessioner arbejder med tema som "selfcompassion" - som blandt andet handler om at kunne stå ved sine følelser og intuition, kunne sige nej tak og vælge fra, kunne sige ja og stå ved det, lade være  med at "please" andre mennesker, give slip på det som er uden for ens indflydelse mm - så er det meget sårbare emner der trækker links direkte til opvækst vilkår som skilsmissebarn.

Hvis der er læser som genkender temaet og er nysgerrig på at fordybe sig i det, vil jeg varmt anbefale at gå ind og se serien "Barn i Skilsmisseland" som ligger på DR og er gratis at se. Det er en dokumentar i 3 afsnit, hvor vi følger nogle store skolebørn som hudløst og ærligt sætter ord på deres inderste følelser og sårbarhed i deres rolle som skilsmissebørn -i almindelige skilsmissefamiler.

For flere af mine klienter, har serien været en øjenåbner, for nogle af de svære følelser som de forsat udfordres af i deres voksne liv.

Om livsmestring

 "Livsmestring" begrebet er det nye hotte.

Begrebet dækker bredt over en forståelse og tilgang til personlig udvikling, håndterring af livet og vores udfordringer som udspringer fra blandt andet "Positiv Psykologi"

Livsmestring har en spirituel tilgang til livet og udvikling, og der er mange bløde, feminine øvelser og indsigter i at arbejde med dette.

Livsmestring handler om at finde "hjem i sig selv" og kunne hvile i kærlighed til sig selv, troen på at vi selv er herre over vores liv og vores muligheder er åbne og uendelige.

Ikke mindst er fokus rettet mod det som virker for os, der hvor vi er stærke og gode, kontakten til vores sjæls energi og intuition og oplevelsen af at vi er en del af et større fælleskab igennem vores liv.

Mange af temaerne er meget feminine og vil især give mening for kvinder<3 

Her er blot nogle af de temaer, som vi kan arbejde med terapeutisk :

Sjælelig sundhed

Dine særlige super powers

Self Compassion

Tilgivelse

Mod

Livskriser & Coping

Elsk din krop

Hverdags ritualer

Sanselighed & Intuition

Reflekterende spejle

Vejen til personlig lykke

og meget meget mere <3 

Hvilke emner / problematikker har jeg aktuelt i min praksis

1 april 2018

Her har jeg samlet et lille udpluk af de emner ,som jeg aktuelt arbejder med i min prakis - måske du kan genkende nogle af temaerne i dit liv?

 • Tilbagevendende angst for at der skal ske børn og familie noget
 • Stress og udbrændthed efter en lang og hård skilsmisse
 • Konflikter og vrede mod mor
 • Svært ved at fastholde følelser for kæreste og dermed skiftende partner
 • Pårørende til en æfgtefælle med alkohol problemer
 • Skilsmisse og de svære følelser som kommer bagefter
 • Utroskab og beslutningen om at blive skilt
 • Stress efter flere år med stigende antal opgaver både hjemme og på arbejdet
 • Følelsen af "hvad er meningen med livet"
 • Udvikling af mavefornemmelse/intuition - om at turde tro på sig selv
 • Om at finde sin plads i livet- hvad er min "mission"

Flere tider og mere erfaring i 2018

1. januar 2018.

Jeg sidder her d. 1 januar 2018 og gør status over året som praktiserende Psykoterapeut i 2017.

Jeg har i 2017 har en meget stor tilgang af klienter i min praksis, som jeg ikke har oplevet tidligere. I gennemsnit er der startet en ny klient hos mig hver uge.

Det er jeg dybt taknemmelig for, da det også har betydet at jeg har fået en meget stor erfaring i psykoterapi & rådgivning, inden for så at sige alle emner, som vi mennesker bliver udfordret med igennem livet.

Når jeg kigger på alderes fordelingen på mine klienter, så spænder fordelingene sig fra 15 år til 70 år. Hovedvægten af mine klienter ligger på unge -voksne under 40 år, som både har familierollen, parforholdet, job og uddannelse udfordringer.

Jeg har haft en del familier i både korte og længerevarende forløb, hvor der har været usete problematikker hos familiens teenager. Der har betydet at hverken den unge eller familien trives - men ingen tager ansvaret og sætter en udredende proces igang. I disse forløb har jeg kunnet påtage opgaven -  igennem samtaler med den unge, forældre og skolen - har jeg kunnet få beskrevet et præcist billede af en ung ,  som har så store personlige udfordringer, at det kræver at læge/UU-vejleder/skole mm inddrages mhp. støtte og udredning.

Sådanne indledende og beskrivende optakt til udrednings forløb, kan jeg påtage mig, ved at jeg også er uddannet sygeplejerske og har  arbejdet med unge som har vanskeligheder i flere år. Både da jeg var vejleder på Kalundborgegnens Produktionsskole og igennem mine år som mentor, kontaktperson og underviser på "På vej til uddannelse".

Stress, angst og depression er et gennemgående tema i min praksis. Ofte er disse tilstande et symptom på, at der er noget i livet som man ikke får eller har fået taget sig af. Ofte igennem mange år. Derfor er det 100% individuelt hvordan jeg arbejder med disse temaer og hvilke metoder jeg bruger.

Parsamtaler & Parterapi, inden for dette emne er alderes fordelingen også meget bred. Det er min oplevelse at mange unge, er meget åbne over for at søge hjælp til deres parforhold - endda i tide. Det er også min oplevelse at unge er meget mere åbne over for at beskrive deres oplevelser og arbejde med deres følelser, fortid og de medbragte mønstre. Jeg gør altid mit ydereste for at møde parret der hvor det er - jeg går altid i dybden for at få belyst alle muligheder for at parret ikke går fra hinanden, før alt er kigget på. Det er min oplevelse at jeg er ret erfaren i at få parterne til at finde de områder hvor de kan forstå hinanden og få tingene til at fungere. Sol og vind bliver delt lige i min praksis og målet er at begge parter oplever sit mødt, forstået og får tilpas mængde udfordringer til at de åbner op i dialogen.

Livsstil, sundhed og personlig vejledning, som sygeplejerske vil jeg altid rådgive om usunde livsforhold. Det kan både være stresshåndterring, hvad en depression er - hvordan de opstår - og især hvad man selv kan gøre, for at modstå depressive følelser og tilstande.

I januar starter jeg som vikar på EUC Norvestsjællands tilbud - "Karrierresporet" til unge mellem 18 og 29 år. Her skal jeg afholde mentorsamtaler med de unge. Jeg arbejder forsat som sygeplejerske i Odsherred kommune på deltid. Begge dele er med til at holde mig fagligt ajour og løbende få sparring og indput på mit arbejde.

Mine værdier i min praksis bygger forsat i 2018 på:

 • Kvalitet
 • Personlig & privat 
 • Skarpe priser som altid er konkurrence dygtigte med andre erfarne og professionelle psykoterapeuter.
 • Fleksibilitet
 • God tid til hver klient.

Jeg glæder mig til at tage fat på året 2018 og møde nye som tidligere klienter i min praksis :-)

 

Skilsmisse terapeut
 
 
Rollen som skilsmisse terapeut.
I min praksis som psykoterapeut møder jeg ofte mennesker, som er i krise pga. skilsmisse. Jeg møder de personer, som overvejer eller har besluttet at blive skilt, men som ikke har kunne tage det endelige skridt til, at forælle sin partner det.
Jeg møder også de personer, som er blevet konfronteret med sin partners beslutning om at ville skilles. Mange tænker og føler, at det selvfølgelig er nemmere for den som træffer den endelige beslutning, om at ville skilles, - frem for den som oplever at blive valgt fra. Det er ikke den erfaring, som jeg har igennem samtaler i min praksis. Jeg oplever tilbagevendende at den som ønsker skilsmissen, har sindsyg dårlig samvittighed over at gøre sin partner ked af det, føler stor skyld og har svært ved at håndterre disse følelser.
Fælles for begge parter, er at en skilsmisse er en meget stor livsforandring, som på ingen måde er nemmere for den ene part fremfor den anden! Ikke sjældent ser jeg at den part i ægteskabet/ forholdet, som ønsker at forlade forholdet, har haft det i sin overvejelser igennem måneder op til at beslutningen bliver truffet. At der ikke er blevet talt om dette i forholdet, fortæller noget om, at mange forhold halter gevaldigt lang tid før at skilsmissen bliver en realitet. I denne afslutningsfase af forholdet, er der nogle, som indgår i nye relationer med - en måske en kommende kæreste.
I selve brudet er det min erfaring, at fokus meget nemt kommer til at ligge på at skilsmisse årsagen er “utroskab” - han eller hun “har mødt en anden” og det er derfor at man skal skilles! MEN - det er sjældent at dette er den dybereliggende årsag for brudet. Årsagen til brudet skal findes meget længere tilbage i forholdet.
Det er min oplevelse at begge parter i e skilsmisse føler sig som et offer for omstændighederne. Den som vælger at beslutte skilsmissen, har oplevelser af at have forsøgt alt, udholdt, kæmpet eller f.eks bare følelsen af at være alene/ ensom i forholdet. Den som bliver konfronteret med skilsmissen oplever, at tæppet bliver trukket væk under benene på sig og kommer ind i en krise med alle de følelser og reaktioner, som der er i det.
I mit arbejde med mennesker i skilsmisse situationer, er der rigtig meget at tage fat i. Dels så gælder det for begge parter, at de skal have fundet fodfæste igen. Det kan være helt grundlægggende at der skal snakkes om:
 • Bolig
 • Budget
 • Børn
 • Økonomi
 • Praktiske tiltag for flytning
 • Hvad siger man til omgivelserne?
På det følelsesmæssige område er der også mange emner:
 • Identitet - hvem er man som skilt - single?
 • Hvordan håndterrer man vreden, sorgen, ensomheden, angsten for hvad fremtiden bringer?
 • Bearbejdning af tabet
 • Hvornår er man klar igen til at søge efter en ny kæreste?
 • At forholde sig til den andel man selv har haft i at ægteskabet ikke har fungeret, er svært for mange - men også vigtig at blive bevidst om sin egen rolle og ansvar i forholdet og i brudet.
Ikke sjældent tager det 1- 2 år, før man er helt over en skilsmisse og er landet i sit nye liv, med sin nye identitet. Det betyder ikke at det er 1 -2 år i krise! Det er en livsfase som man gennemlever og forhåbentlig kommer styrket ud af. Forhåbentlig med gode og nødvendige erfaringer, forståelse og klarhed over hvem man er som kæreste og hvad man ønsker sig i sit næste kæresteforhold.
Når voksne skilles, er der oftest også børn, som bliver berørt af dette. Både fælles børn eller børn som har været bragt ind i forholdet. Uanset hvilken status børnene har, så bliver børne og unge berørt af forældrenses skilsmisse. Det er min oplevelse at især børn og unge, som ikke har status af at være fælles børn, er en gruppe som overses og som ikke altid får lejlighed til at bearbejde tabet af deres famile og den voksne som de har oplevet tilhørs forhold til igennem en længere varende periode.
Jeg synes det er en meget positiv udvikling, at det er blevet en helt naturlig ting, at søge professionel hjælp ved livskriser og livsforandringer. Det varmer mit hjerte big time, når jeg får lov at følge mine tidligere klienter og oplever, at de er kommet godt igennem deres kriser og ser de er i fuld gang med deres liv efter en krise. Det varmer også mit hjerte, når jeg får nye klienter som er henvist af tidligere klienter<3
I 2018 vil jeg forsætte min mission om at tilbyde psykoterapi, coaching og personlig udvikling til faste lave priser, sådan at alle som har et behov for en professionel samtale partner, har muligheden for at vælge det til.
Offentliggjort af Birgitte Møller Senning23 timer

Jeg har haft et glædeligt travlt efterår i min lille praksis. Det er jeg super glad og taknemmelig for. Det betyder også, at jeg kun har få ledige tider på denne side af jul.Jeg har enkelte ledige tider mellem jul og nytår.

I 2018 vil jeg udvide mine tider til terapi, coaching og samtaler med unge og deres familie. Jeg fastholder i 2018 min mission om, at jeg tilbyder terapi & coaching til faste lave priser - hvilket også betyder, at jeg ikke ændrer på mine priser

 
Offentliggjort af Birgitte Møller Senning6. november kl. 11:14

Om at træffe et valg og tage en beslutning! Jeg har netop talt med en rigtig sød, særdeles kompetent og meget kærlig mor til en ung pige. Dilemmaet var at den unge pige ikke trives på sin efterskole. Der er ikke udsigt til, at der vil komme en positiv forandring, da flere tiltag allerede er gjort. Ord som nederlag kom frem, da vi snakkede om muligheden for at pigen stoppede på skolen. Dette er et ord, som den unge pige selv bruger i sin overvejelse om at stoppe på skolen. Min tilgang til situationen - som også bygger på mine egne erfaringer som mor - er at det er IKKE et nederlag at erkende, at man er kommet et forkert sted hen. Det er uanset om man er barn, ung, voksen eller ældre! Det er en SÅ vigtig kompetence at lære vores unge, at de gerne må vælge om. Det er også vigtigt, at vi lærer vores børn og unge, at mærke efter på, om de er på rette vej - og lære dem at det ikke bare er OK at vælge om - det er særdeles vigtigt at gøre det ! Identitet, selvværd, selvtillid osv formes igennem vores erfaringer og i stor grad i de unge år. Derfor er det SÅ vigtigt at vi støtter vores unge i at træffe de sunde og gode valg, for de kommer til, at skulle træffe masser af valg igennem livet. De skal lære at følge deres hjerte, komme i god kontakt med deres egne særlige værdier og finde deres helt egen unikke vej igennem livet. Særligt gældende for gruppen af unge mennesker med høj intelligens er, at de ofte også er meget følsomme af sind, de kan ofte føle sig anderledes og er mere modne end deres jævnaldrende. Denne gruppe af unge trives sjældent ved at gå i byen ,være til fester og deltage i store grupper. Derfor trives de også meget sjældent på en efterskole med over 100 andre unge, hvor der er hieraki, kamp om pladserne i det sociale fælleskab og hvor der ikke er plads til at trække sig tilbage, være introvert og dyrke sine egne sær interesser. Mit råd til pigens mor, er at hun skal træffe beslutningen for sin datter og tage ansvaret over til sig. Beslutninger af denne slags, er alt for store for et ungt menneske. De unge kan ikke selv overskue konsekvenserne. Det er SÅ vigtigt at fortælle vores unge, at der er ikke "rigtige" eller "forkerte" valg i sådanne situationer. Der er INGEN manual for hvilken vej der er den rette for dem. Men det er MEGET vigtigt, at de træffer valg - især når de føler at de er landet er forkert sted. Som teksten på billedet siger, så åbner der sig straks andre døre, så snart man træffer et valg. Som forældre har jeg selv været i dilemmaet med min datter, som ikke trives på sin efterskole og valget blev at stoppe. I dag 6 år efter, kan jeg se at det har ikke haft en betydning overhovedet for valg af uddannelse / karriere - men det har været en stor positiv personlig udvikling i at lære at træffe valg. Jeg har selv bevidst "opdraget" mine børn til, at de kan, må og selvfølgelig skal ændre retning igennem livet, hvis ikke de trives der hvor de er. Når jeg ser på mine voksne børns måde at træffe selv de svære valg - så varmer det mit hjerte at de har lyttet og lært.

Sender en masse varm og positiv energi til alle unge mennesker, som har svært ved at vælge❤