Stress -behandling/coaching på Vestsjælland - Dig i centrum

 

35.000 danskere, er hver dag er sygemeldte på grund af psyko-sociale faktorer. Mellem 250.000 - 300.000 danskere lider alvorligt af stress. ... I følge verdenssundhedsorganisationen WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020. 430.000 danskere har symptomer på alvorlig stress hver dag.

Kilde Danmarks statestik december 2018

 

 

 
Skriv en tekst her

14 november 2022

Kan du genkende disse symptomer?

 

 • Du begynder at komme bagud med dine opgaver på jobbet.
 • Du bliver mere nærtagen
 • Du drømmer om at kunne holde fri en måned eller mere.
 • Du føler dig i det hele taget lidt opgivende, for du synes, du har gjort en hel masse for at komme helt ovenpå igen, og det gør dig trist at mærke, at du igen føler dig stresset.
 • Du sover dårligt om natten, er træt, er uoplagt og ikke har lyst at stå op om morgenen. Måske har du hjertebanken, uro i kroppen, en knude i maven eller hovedpine.
 • Det kan også være, du er begyndt at miste overblikket, glemme ting og have svært ved at koncentrere dig, så selv små ting vokser sig store og uoverskuelige
 • Måske skælder du ud på børnene, har en kort lunte og er evigt utilfreds.
 • Du kan være bange for at miste kontrollen – eller også frygter du at miste dit job – og måske endda at miste dig selv
 • Tænker du nogen gange, at du virkelig trænger til at holde ferie fra dit eget liv.
 • Grådlabil og kort lunte.
 • For nogle kommer det så langt ud, at de oplever følesforstyrrelser i kroppen.
 • Nogle udvikler angst.
 • Andre udvikler angst OG depression af en stresstilstand.

Stresssygeplejerske

Stress, angst & depression går ofte "hånd i hånd " med hinanden, derfor er stressforløb en specialist opgave

stress, angst, depression, personlig beretning, sygeplejerske, psykoterapeut, tryghed, vilje, selvværd

15 november 2022

Stress, angst & depression går næsten altid "hånd i hånd " med hinanden, og hvad der kommer først eller sidst er individuelt. 

Dette er blandt andet årsagen til at stress behandling, kræver special viden og høj faglighed.

Billede kilde Stressekspert Majken Matzau

Min faglige baggrund

23 marts 2021

Om Birgitte Senning

Jeg kender selv til stress! Jeg har haft 3 sygeperioder inden for de sidste 20 år, hvor jeg har været helt banket ned med stress! Sidste gang var i 2015, hvor jeg blev indlagt med en lille blodprop!

Så jeg har lært på den hårde måde at INGEN er uundværlige på sit job - men ALLE er uundværlige i sin familie <3

Derfor er stress emnet også meget vigtigt for mig . Jeg har meget erfaring i at støtte, rådgive og hjælpe andre igennem stress perioder.

Som sygeplejerske & psykoterapeut, har jeg de sygeplejefaglige briller på i mødet med en stressramt person. Stress kan nemlig også skyldes andre tilstande, hvorfor det er vigtigt med en vurdering af stressårsagen, hvordan den påvirker din krop og psyke og hvorlænge det har stået på.

"I arbejdet med stress ramte, er det vigtigt at have en bred faglighed, da kompleksiteten hos stress ramte ofte er meget høj. Med kompleksiteten mener jeg her, at stress påvirker dit liv på mange områder f.eks: dit arbejde, din krop, din psyke, dit forhold til dine nære relationer, din livskvalitet og i sidste ende kan din stress betyde langtidssygemelding og risiko for at miste dit job"

Stress coaching Vestsjælland , sorg , angst , depression, skilsmisse, utroskab, dødsfald, vold

20 november 2018

Hvordan er dit stressOmeter i dag?

Det er vigtigt at  finde den rigtige behandler, som du føler dig tryg ved.

Terapien og samtalerne handler altid om at finde den rette sammenhænge mellem tanker, føelser, hvad du mærker i din krop, og hvad du gør ved det.

Som praktiserende sygeplejerske har jeg også de sygeplejefaglige briller på og jeg vil få øje på, om problemerne f.eks. kan stamme fra en stofskiftelidelse, overgangsalder, for højt eller for lavt blodtryk,lav D-vitamin og kan rådgive dig om at søge læge.

Stress kan også være skabt af en depressions tilstand, hvor det er nødvendigt at du får håndteret  din depression, som en del af din stressbehandling.

Da det sjældent kun er en' ting som gør os syge af stress, er det derfor en fordel, at jeg som sygeplejerske er uddannet til at tænke helhedsorienteret.

Jeg har mere end 30 års erfaring som sygeplejerske,og har fungeret som tillidsrepræsentant i ca 20 år, hvor jeg har arbejdet med psykisk arbejdsmiljø og person sager. Jeg har flere års erfaring i at udfærdige personlige handleplaner til Jobcenter og læge.

Du vil opleve mig som en erfaren og robust samtale partner, som også selv har erfaret - et par gange på egen krop -  hvad stress kan gøre! 

Ved at afdække din personlige Stressprofil og handleplan, vil  du få overblik over hvilke indsats områder, du skal arbejde med her og nu,og på den lange bane.

Du vil få en prognose for forventet stress forløb, såfremt du vælger at tage aktivt ansvar for nødvendige forandringer.  Ligeledes vil du få rådgivning om sundhed og forebyggelse, så din stress ikke udvikler sig til kronisk stress eller sygdom.

Eksempel på et stress forløb

 

Den første samtale tager afsæt i " her og nu", og vi snakker om det som er det mest aktuelle for dig og situationen.

Det første skridt er at få afklaret, hvor du er henne i din stress sygsom, og hvilke "her og nu" tiltag, du skal bringe i spil med det samme, for at begrænse yderligere stress udvikling.

Emner som vi  kommer ind på igennem stress samtaler:

 • Hvilke symptomer har du og hvor længe har du gået med det
 • Hvordan påvirker det din famile, børn, parforhold mm
 • Vurdering og sparring på, om du skal kontakte din læge og dit behov for sygemelding. 
 • Sparring på hvordan du formidler din situation til din arbejdsgiver.
 • "Førstehjælps" vejledning om hvordan du skal afstresse
 • Afdækning at (alle) dine stress kilder.
 • Ofte har stress sine rødder i gamle mønstre og vaner, som man har med sig i gennem mange år. Så det kan godt tage noget tid, at opdage sine mønstre og måsle overansvarlighed.

Vi mødes til stresskonsultation ca. 1 x om ugen, hvor vi snakker om:

 • Redskaber der, brugt over tid, vil reducere dine stress symptomer.
 • Støtte i at skabe en struktur, der giver dig mest muligt ro.
 • Rådgivning i hvordan du forbedrer din søvn så du, over tid, får en bedre nattesøvn.
 • Rådgivning i hvilken kost, kosttilskud og motion, der fremmer din bedring.
 • Rådgivning i kommunikation med din arbejdsgiver, dit jobcenter og din partner/familie.
 • Øvelser i at håndtere negative tanker og følelser.
 • Redskaber og øvelser i, hvordan du får integreret mere hvilke, pauser og restitution i din dagligdag, så du forebygger stress fremadrettet.
 • Gennemgår hvad der er sket siden sidst ifht evt sygemelding, lægekontakt, hvordan du håndterer din hverdag som sygemeldt
 • Vi sætter forsat fokus på, at du lærer dine stress "fælder" at kende
 • Du arbejder i dit tempo med dine overbevisninger, mønstre og vaner, som gør at du bliver overbelastet og kommer i ubalance
 • At blive bevidst om din intention med dine handlinger og prioriteringer
 • Fokus på at skabe en afbalanceret hverdag
 • Fokus på din metale sundhed og meget meget mere

Jeg kan udarbejde en personlig handle plan, som du kan medbringe den til din læge, arbejdsgiver eller Jobcenter.

 

Når du er i bedring vil vi blandt andet snakke om:

 • Rådgivning i, hvordan du genoptager dit arbejde, herunder planlægning af genoptagelsen af dit arbejde, forventninger til timeantal og arbejdsopgaver, samt afdækning af dine behov og særlige hensyn som arbejdspladsen med fordel kan hjælpe dig med.
 • Hvis du er selvstændig, rådgiver jeg dig i, hvordan du finder balancen mellem at holde din forretning i gang og samtidig passer på dig selv, både her og nu, og fremadrettet.
 • Kontakt til HR og/eller nærmeste leder hvis nødvendigt i forhold til at sikre den bedst mulige indslusning tilbage i arbejde.
 • Afklaring af hvilke forandringer eller justeringer du ønsker at foretage dig på længere sigt, arbejdsmæssigt- og/eller privat.
 • Fastholdelse af nye stress-reducerende vane

Du kan få nogle gode måder at snakke med dine børn og pårørende om hvad stress er, sådan at dine nærmeste også kan sætte sig ind i din situation og forstå den.

Psykolog, psykiater eller Psykoterapeut

Min erfaring er at de fleste først melder sig syge, når de står med et alvorligt stress sammenbrug, - som for rigtig mange også betyder oplevelsen af afmagt, depressive følelser, mindreværd, selvværdet og selvtilliden er i bund og nogle oplever også angst.

Hos lægen bliver mange tilbudt henvisning til psykolog, og her opstår dilemmaet, om de skal vælge en psykolog eller psykoterapeut.

Dilemmaet opstår fordi der er mega lang ventetid hos psykologerne, hvis man ikke har en sundhedsforsikring.

Jeg svarer næsten dagligt på tlf opkald omkring dette valg og emne.

Mange spørger mig, hvad er forskellen på psykoterapeut og psykologen?

Mit svar er:

Psykologerne er uddannet på universitetet og kan komme direkte fra gymnasiet til universitet og tage uddannelsen.

Psykoterapeuter som kalder sig MPF ( Medlem af Dansk Psykoterapeut Forening ) har alle en mellemlang videregående uddannelse som sygeplejerske, lærer, ergoterapeut, fysioterapeut eller tilsvarende + en 4 årig efteruddannelse som psykoterapeut på et af statens godkendte uddannelses steder, hvor der er meget strenge krav til uddannelsen.

Ved henvisning til psykolog, er der tilskud fra sygesikringen, så der bliver en egen betaling på ca 400 kr pr session.

Desværre er der ofte meget lang - flere ugers ventetid på at få en tid hos en psykolog, da de kun må tage et vist kvote af henviste med diagnosen stress/depression pr kvartal. Derfor kan det oftest ikke lade sig gøre, at få en tid hurtigt og komme igang med samtalerne.

Det kan også være svært at finde en psykolog, som har de rette kompetencer er min erfaring.

Psykologerne har kun sat ca 50 min af pr session, hvilket er for kort tid til at man kan komme i dybden med sit tema, og det kan for mange virke for lidt og for stressende.

Hos mig er der altid sat ca 90 min af pr session.

Der er altid mulighed for sparring undervejs i forløbet.

Jeg råder altid til at man giver sig god tid til at ringe rundt og søge en psykolog eller en psykoterapeut, som man føler dig tryg ved og hvor man har sikret sig, at de har de rette kompetencer til dit forløb.

 

Kom hurtigt igang med din stressbehandling

Det er vigtigt at du kommer i gang med din stress behandling & forløb, FØR du begynder at opleve depression & angst følelser.

Jeg kan ikke opfordre nok til at komme igang med samtaler og målrettet handlinger/ ændringer i dit liv, før din stress er så fremadskredet, at du skal sygemeldes og de medfølgende personlige omkostninger derved.

Vælg din stressbehandler med omhu - Stresscoach er ikke en beskyttet titel, og der er mange stresscoaches, som har et få ugers kursus og et certifikat derfra.

Kontakt mig her - svar idag

Information om kontakt og beliggenhed

Adresse
Hørkærhaven 18
4490 Jerslev
Indgang v/hoveddør
Rutevejledning
Telefon
61665152
E-mail

Åbent efter aftale/ - jeg kommer også ud i virksomheden

Åben efter aftale
Du kan booke din tid via kontakt formular her på hjemmesiden🌸